';

ВНП в Словаччині

slov-im

Вид на проживання в Європі є найпоширенішим способом, що дозволяє проживати в якій-небудь країні на довший період, ніж це передбачається візою. Але не слід плутати постійний вид на проживання в Європі і тимчасовий вид на проживання. Останній хоча і має такий же статус, але з тією різницею, що видається тим особам, які працюють в одній з країн Євросоюзу. По закінченню контракту або періоду роботи людина зобов’язана буде виїхати з країни.

Загальноєвропейська віза дає право перебувати на території не тільки Словаччини, а й усієї Європейської зони не більше, ніж 90 днів протягом 180 днів. Однак багато неправильно розуміють це положення. Тобто якщо ви пробули протягом одного в’їзду 90 днів, наступного разу можна в’їхати через шість місяців. Навіть якщо ви перебуваєте з короткими візитами по 10, 20 і т.д. днів, всі ці дні підсумовуються, і коли загальна кількість днів досягне 90, вас не впустять, навіть якщо термін дії візи не закінчився.

Більш того, візи типу А (транзитна через аеропорт); В (транзитна — до 5-ти днів) і С (перебування) дають право тільки на тимчасове знаходження в ЄС, працевлаштування осіб з такими візами заборонено. І якщо вас візьмуть на роботу з такою візою, то тільки нелегально, рано чи пізно це розкриється, і вам надовго заборонять в’їзд до країни Єврозони.

Підстава для ведення бізнесу дає віза типу D (довгострокове перебування), за умови надалі оформити тимчасовий вид на проживання. Це найпростіший і надійний спосіб отримати тимчасову посвідку на проживання в Європі. Отримавши цей документ, його власник зможе проживати не тільки в країні, яка видала його, а й по всій території ЄС, в тому числі і в Словаччині.

Вартість послуг:

  1. ВНП в Словаччині 1000 €
  2. ВНП в Словаччині і робота 1200 €
  3. Віза (туристична) і страховка 200 €
  4. Виготовлення ID картки (одноразово) 5 €
  5. Мед комісія (одноразово) 200 €
  6. Мед страховка (в місяць) 40 – 60 €

Загальні витрати

Оформлення ВНП займає 2-2,5 місяці. Ціна – від 1000 евро (встановлюється індивідуально і залежить від потреб людини). Знання мови (чеська, словацька) вітається, але для тих хто не знає мову, є спеціальні курси, які проходять 2 рази на тиждень по вечорах (це не заважає роботі). Крім наших послуг, клієнт самостійно сплачує візу (150-200 євро, страховка включена), для поїздки в Чехію або Словаччину, щоб здати всі необхідні документи на ВНП; виготовлення ID карти (5 євро -одноразово); мед комісія (200 евро – одноразово); мед страховка 40-60 евро – в місяць). Представник від агентства забезпечує супровід у всіх інстанціях, в дорозі, в пошуках житла. Тобто, в цілому всі разом (послуги, дорога, житло і т. п) обходиться приблизно в 2500 евро.

Документи, необхідні для оформлення ВНП

  1. Закордонний паспорт (копії всіх сторінок).
  2. Цивільний паспорт (копії всіх сторінок).
  3. Довідка з банку про стан рахунку (не менше 2500 евро).
  4. Довідка з місця роботи.
  5. Довідка про несудимість (входить у вартість наших послуг).
  6. Довіреність, завірена нотаріусом.

Переваги виду на проживання в Словаччині

Тимчасовий вид на проживання в Словаччині дає його власнику такі переваги:

  1. Необмежену знаходження і безперешкодне переміщення по всіх країнах ЄС.
  2. Необмежену перебування на території будь-якої держави ЄС з можливістю подальшого отримання постійного виду на проживання і подальшою легалізацією в країнах ЄС.
  3. Можливість оформлення віз в інші країни безпосередньо в Словаччині.
  4. Можливість для ваших дітей навчання в європейських ВНЗ.

Чому отримання виду на проживання в цій країні вигідно?

Про Словаччину можна сказати наступне:

  1. Культура Словаччини увібрала тільки кращі традиції з нашого спільного минулого, люди, чуйні та ввічливі, завжди готові допомогти.
  2. Словаки завжди добродушно ставилися до російськомовних іноземцям.
  3. Після оформлення тимчасового ВНЖ у Словаччині немає необхідності постійно перебувати у Словаччині більше 180 днів у році, як це прийнято в інших країнах.

Також відмінна особливість Словаччини в порівнянні з іншими країнами Європейського Союзу полягає в досить невеликій кількості іноземних громадян, які проживають на її території.

Таким чином, у громадян країни не склалося негативного ставлення до іноземців, що приїжджають до Словаччини, як це часто відбувається в інших країнах, більш привабливих для іноземців, наприклад: Німеччина, Франція, Італія. Або з великою кількістю російськомовних іноземців: Чехія, Польща. За офіційними даними МВС Словаччини, в країні на кінець 2010 р легально проживало 62 584 іноземних громадян, з них 39 652 — громадяни країн ЄС і 22 932 громадян третіх країн. Серед них 9089 — з дозволом на постійне проживання та 13 610 — з ВНЖ в Словаччині.

ВНЖ (Словаччина) дає право в зазначений період іноземному громадянину безперешкодно перебувати і займатися бізнесом на території будь-якої країни Європейського союзу.

Як отримати ВНЖ в Словаччині

Щоб оформити посвідку на проживання в Словаччині, засновнику якого або підприємства або фірми, що працює в Словаччині, а також членам його сім’ї необхідно, щоб засновник був оформлений також і директором (по-словацьки — канатель). На відміну від інших країн Європи така процедура, спрямована на те, щоб отримати посвідку на проживання. не надто обтяжлива.

Отримуючи вид на проживання в Словаччині, крім факту установи компанії, до претендентів пред’являються також деякі додаткові вимоги, єдині для всіх розвинених країн.

До них відносяться: відсутність будь-яких проблем з правоохоронними органами, наявність житла (купівля, оренда), наявність фінансових засобів на період проживання, медична страховка. ВНЖ Словаччина оформляється в органах МВС Словаччини за місцем передбачуваного проживання. Він має вигляд пластикової картки з біометричним чіпом власника, видається на строк від шести місяців до одного року і підлягає обов’язковому щорічному продовженню.

Право на отримання виду на проживання зберігається на весь термін існування фірми в Словаччині, в якій клієнт оформлений як засновник і директор. Члени сім’ї та інші утриманці можуть отримати посвідку на проживання за більш спрощеною схемою.

Словаччина: вид на проживання (консульська інформація)

Заява з проханням про видачу тимчасового дозволу на проживання в Словаччині заповнюється словацькою мовою і подається в Генеральне консульство Словацької Республіки особисто заявником. Заява наотримання виду на проживання підписується заявником у присутності консульського працівника.

Необхідні документи для посвідки на проживання в Словаччині:

  1. Документ, що підтверджує мету тимчасового місця проживання в Словацькій Республіці.
  2. Документ про надання житла в Словацькій Республіці — документи про реєстрацію підприємства (фірми).
  3. Довідка з банку, що підтверджує наявність необхідних коштів для проживання в Словаччині заявника.
  4. Медична довідка країни постійного проживання.
  5. Медична страховка, дійсна на території Словацької Республіки, — пред’являється при в’їзді на територію Словаччини.
  6. Довідка про відсутність судимості з країни постійного проживання заявника.
  7. Довідка про відсутність судимості на території Словаччини.
  8. Заповнена анкета на отримання дозволу тимчасового проживання в Словацькій Республіці.
  9. Фотокопія закордонного паспорта заявника. До закінчення терміну дії закордонного паспорта, на момент подачі заяви, повинно бути не менше 18 місяців.
  10. 3 фотокартки заявника (розмір як на паспорт)
  11. Консульський збір за подання заяви на отримання дозволу на довгострокове проживання в Словацькій Республіці становить 300 EURO на кожного дорослого.

Документи для виду на проживання повинні бути з датою видачі не старші 90 днів. Всі документи російською мовою необхідно перевести на словацьку мову і повинні бути завірені бюро міжнародних переказів (APOSTIL). Заявник особисто передає документи в Консульський відділ Посольства Словацької Республіки.

Фахівці нашого агентства «Контакт» допоможуть підготувати всі необхідні для ВНЖ у Словаччині документи.

Надані послуги ВНЖ (Словаччина) включають

  1. Заповнення всіх видів документів.
  2. Отримання довідки про несудимість в Словаччині.
  3. Послуги словацького юриста.
  4. Документ про забезпечення житла (оренда, лист майна, ми надамо вам юридична адреса).
  5. Допомога при відкритті рахунку в банку.
  6. Консультація та допомога в оформленні довідки з банку про наявність коштів.
  7. Супровід в поліцію при отриманні ВНЖ.
  8. Виготовлення печатки.